• +32 (0)475 80 70 24
  • deplattechocos@hotmail.com

De Choco’s

kwestie dat je 't weet

De Platte Choco’s is een Zottegems muziekgroep die in 2013 opgestart werd door Jürgen Roman (teksten, gitaar en zang) en Lieven De Ruyver (drums).

 

Het doel van de groep is het brengen van eigen Zottegemse liedjes in het plaatselijk dialect, en dit in navolging van hun grote voorbeeld Miele De Meyer.

 

In tussentijd is de groep uitgegroeid met Rudy Roeckhout (solo gitarist), Joris Torrekens (basgitaar). Occasioneel wordt de groep aangevuld met de fantastische muzikanten Franky Coreman (luit) en Hans Moreels (trompet).

 

Begin 2015 brachten De Platte Choco’s hun eerste CD uit met als titel “in ’t Zottegems” en met als grootste hits: ‘k wille nie nor uis, Ode aan Miele, Sienemabroek en vele ander kaskrakers.

 

De Platte Choco’s brengen tijdens hun optreden een mix van eigen Zottegemse liederen en covers.

 

Ambiance verzekerd !!

deplc3

Maak kennis met de muziekanten

bandGeert

Onze Geert/Sax, gitaar, cello, viool, soeplepels, raspen, ...

De Geert, amai, onze tofste van de bende. Op wereldtournee heeft hij zich aangesloten bij de bende. Wat hij speelt? Vooral op de gevoelige snaar, en drinken, man, man, man.

bandJoris

Jorik Torrekens/Basgitaar

De Joris hoeft bijna geen introductie in Zottegem en de rest van de wereld. Als basgitarist zorgt hij dat de lage tonen de hoge ondersteunen. En als de Jurgen zijn tekst kwijt is, durft hij ook al eens proberen zingen.

bandRudy

Rudy Roeckhout/Lead guitar

De Rudy is de stillen van de bende, maar met zijn gitaar maakt hij laweit voor 100, tot zijn vingers open liggen.

bandHans

Hans Moreels/Trompet

Met een passie voor het kuisen van koper, heeft hij er maar leren op blazen. Een rasmuziekant die een een stevige noot kan bijgeven. Onze Hans maakt het compleet als hij er bij is.

bandFranky

Franky Cooreman/Luit (en nog van alles)

De Franky is een all-round muziekant. Hij kan op van alles spelen, maar bij ons meestal iets met snaren. Met Franky als gast in de groep is het altijd dat ietsje meer.

bandLieven

Lieven De Ruyver/Drums

De Lieven doe niet liever dan op van alles slaan. Daarom hebben we hem een trommel gekocht.

bandJurgen

Jurgen Roman/Zang, gitaar en liedjes

Jurgen startte samen met LIeven de band op in 2013. Met een passie voor zang en gitaar geeft hij het beste van zichzelf om de beste ambiance erin te brengen.